Derűre ború: közeleg a viharszezon

|

Derűre ború: közeleg a viharszezonDerűre ború: közeleg a viharszezon

Megérkezett a várva várt tavasz, de a jó idő mellett – ahogy mostanában is tapasztalhattuk – a hirtelen érkező heves viharokra, felhőszakadásokra is fel kell készülnünk, hiszen nyakunkon a viharszezon. A napsütéses időszakokat kihasználva ellenőrizzük le, hogy a téli mínuszok nem okoztak-e kárt az ingatlanban, nem sérült-e a tetőszerkezet vagy néhány cserép – tanácsolja az OVB Magyarország.

A pénzügyi tanácsadó cég felhívja a figyelmet arra is, hogy érdemes meggyőződni az ablakok és az ajtók megfelelő állapotáról, hogy a közelgő zivatarok és villámcsapások ne tehessenek kárt az otthonunkban. A hazai lakóingatlanok több mint 70 százaléka biztosított, ami európai szinten is magas arány, azonban a tulajdonosok és bérlők nagy része nem tudja pontosan, mire nyújt fedezetet a lakásbiztosítása, és így elképzelhető, hogy van olyan vagyontárgy, amire nem fizetne a biztosító, ha bekövetkezne a baj.

A biztosítók tapasztalatai és adatai alapján a legtöbb kárért a szélsőséges időjárás a felelős, a bejelentések okát jellemzően az üvegtörés, a beázás, a vihar, valamint a jégverés okozta károk adják, a lakásbiztosítások nagy része ezeket le is fedi.

A korábban biztosított védelem valószínűleg már nem elég

Az OVB Magyarország egy korábbi felmérése azt mutatja, hogy az ingatlantulajdonosok egy jelentős része még mindig nem biztosítja otthonát és értékeit, illetve azt, hogy az otthonbiztosítással rendelkezők közel harmada öt éve vagy még annál is régebben módosította szerződését. Pedig nagyon fontos szempont, hogy ha az ingatlanunkat a lakásbiztosítási szerződés megkötése óta már felújítottuk, vagy gyarapodtak az ingóságaink, mindenképpen aktualizáljuk a biztosításunkat, mert csak akkor nyújthat a lakásbiztosítás megfelelő védelmet.

Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a társasházaknak nem kötelező épületbiztosítást kötniük, és ha rendelkeznek is ilyennel, az nem biztos, hogy kiterjed a lakáson belüli burkolatra, festésre, tapétára, illetve biztosan nem nyújt fedezetet a lakásban található ingóságokra vagy éppen a biztonsági üvegezésre.

A bérlők sem lélegezhetnek fel

Attól függetlenül, hogy az ingatlan tulajdonosa rendelkezik-e lakásbiztosítással, a bérlőnek a saját ingóságaira vonatkozóan külön biztosítási szerződést kell kötnie annak érdekében, hogy ezek a vagyontárgyak is fedezetbe legyenek vonva.

Olvassa el:

karrierépítés

| OVB Vermögensberatung Kft.

Első munkahely – Mire érdemes figyelni pályakezdőként?

Még a karriered elején állsz, és keresed az első munkahelyed? Összefoglaltuk neked a legfontosabb infókat a jelentkezéssel és a fizetéssel kapcsolatban. Reméljük segíthetünk.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egy „új munkahely”: tippek home office-os munkavégzéshez

A napsütötte erkélyről, kényelmesen a kanapéról vagy a tökéletesen felszerelt íróasztaltól - home office-ban sok helyről dolgozhatunk a lakásunkon belül. Ezáltal a munka rugalmasabbá válik, és a családok is jobban össze tudják egyeztetni a magánéletüket a munkájukkal. Itt mindent megtudhat, amit az otthoni munkavégzésről tudnia kell.