OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB az idei év első félévében jelentős forgalom- és eredménynövekedést ért el

Az első negyedév dinamikus üzleti fejlődése után az OVB európai pénzügyi közvetítő konszern 2020. második negyedévében a COVID-19 világjárvány ellenére képes volt elérni, sőt meghaladni az előző év ugyanazon negyedévének árbevételi szintjét.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Több tízezer forint adójóváírástól eshetünk el, ha nem figyelünk eléggé

Néhány nap maradt csupán az idei szja-bevallási határidőig, érdemes mindent alaposan ellenőrizni. 

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB jelentős eredmény- és forgalomnövekedéssel kezdi meg a 2020-as üzleti évet

Az európai pénzügyi közvetítő konszern, az OVB rendkívül jó első negyedévvel kezdte az 50. jubileumi évét. 2020 januárjától márciusig a közvetítésekből származó bevétel összesen 66,8 millió euró volt, amely jelentősen, 5,9 százalékkal magasabb az előző évi forgalomnál. A konszern mindhárom regionális szegmense forgalomnövekedést valósított meg.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Május 15-ig pályázhatnak a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatásra a gazdálkodók

Már megnyílt az egységes kérelem (EK) kitöltési felülete, ezzel lehetővé vált a biztosítási díjtámogatás igénylése is. Az eddigi 30% helyett idén már a 20%-ot meghaladó mértékű hozamcsökkenést eredményező kedvezőtlen éghajlati jelenségek esetén is segít a díjtámogatott biztosítás, illetve a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 65%-a helyett annak 70%-ára nőtt - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB kiváló eredményekkel tekinthet az 50. jubileumi év elé

Az 50. jubileumi év kezdetén az európai pénzügyi közvetítő konszern kiváló eredményekről adhat számot a 2019-es üzleti évre vonatkozóan.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Kevés a nyugdíjcélú megtakarítás

Tíz vizsgált európai ország felnőtt lakossága csaknem felének egyáltalán nincs önálló nyugdíj-megtakarítása, nálunk az átlagnál rosszabb a helyzet. Az unió 80 év feletti népessége 2080-ig több mint kétszeresére növekedhet, ami a nyugdíjrendszereket jelentős nyomás alá helyezi. A megtakarításokkal szembeni elvárásoknál a legfőbb prioritás a befektetett összeg biztonsága. Erre utal az is, hogy a megkérdezettek csaknem háromnegyede magasabb hozam helyett szeretne bizonyos lenni abban, hogy legalább a befektetett összeget visszakapja egy 20 éves futamidő végén. Ami a kifizetéseket illeti, a válaszadók fele a járadékot preferálja, az egyösszegű kifizetést 19 százalékuk választaná.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Mit tegyünk, ha lecsap a vihar, mire fizetnek a biztosítók?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos széllökések miatt a hét elejére riasztást, figyelmeztetést adott ki, de a katasztrófavédelem is külön felhívta a figyelmet arra, hogy a Ciara nevű viharciklon vasárnap este Magyarország fölé is megérkezett. Elmondták, hogy ebben az időszakban érdemes tudatosan felkészülni az erős széllökésekre, hiszen azok fákat csavarhatnak ki a földből, vezetékeket szakíthatnak le, megrongálhatják az épületek tetőszerkezetét, de akár közlekedési akadályokat is előidézhetnek.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Vékony jégen táncol, aki biztosítás nélkül utazik

Az év első hónapjaiban a síelésre és egyéb téli sportra vágyók a hófödte csúcsok felé veszik az irányt, hogy ott pihenjék ki az elmúlt esztendő fáradalmait. Az OVB Magyarország szakemberei minden évben felhívják a figyelmet arra, hogy nem érdemes az utasbiztosítás díján spórolni, hiszen a szomszédos Ausztriában is akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Közeleg a karácsony, sokat érhet egy jó lakásbiztosítás…

Adventi időszakban kétszer annyi a lakástűz, mint az év más időszakaiban: tavaly decemberben mintegy félezer ilyen esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.