OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egy „új munkahely”: tippek home office-os munkavégzéshez

A napsütötte erkélyről, kényelmesen a kanapéról vagy a tökéletesen felszerelt íróasztaltól - home office-ban sok helyről dolgozhatunk a lakásunkon belül. Ezáltal a munka rugalmasabbá válik, és a családok is jobban össze tudják egyeztetni a magánéletüket a munkájukkal. Itt mindent megtudhat, amit az otthoni munkavégzésről tudnia kell.

OVB üzleti jelentés

| OVB Vermögensberatung Kft.

2022 első negyedév: az OVB továbbra is növekedési pályán

Az OVB európai pénzügyi közvetítő konszern a 2021-es üzleti évben a közvetítési bevételek alapján történelmi mértékű növekedést és egy nagyon jó üzemi eredményt (EBIT) tudhat maga mögött, és arra törekszik, hogy a 2022-es évben további növekedést érjen el. Az OVB 2022 első negyedévében a közvetítésekből összességében 84,2 millió eurós árbevételt ért el. Ezzel az árbevétel az előző év azonos időszakához képest 7,0 százalékkal lett több. A 15 európai országban kiszolgált ügyfelek száma 4,2 százalékkal 4,18 millióra nőtt. Az OVB-nek dolgozó vezető pénzügyi tanácsadók száma pedig 4,8%-kal, 5 613-ra növekedett.

SZJA 2022

| OVB Vermögensberatung Kft.

Adóbevallás 2022 – Ezekre érdemes figyelni a bevallás ellenőrzéskor

Néhány nap maradt csupán május 20-ig, vagyis az idei szja-bevallási határidőig. Azoknak is, akiknek a NAV tervezetet készített érdemes alaposan ellenőrizni az adóhivatal által elkészített tervezetet, hogy ne maradjon ki semmi a bevallásból. Előfordulhat ugyanis, hogy az ügyfélkapun található dokumentumot is ki kell még egészíteni.

infláció

| OVB Vermögensberatung Kft.

Jön az infláció, és úgy tűnik, hogy marad is

Manapság a médiában rengeteg helyről lehet hallani arról, hogy nyakunkon az infláció, óriási drágulás várható. Az infláció magyarul a pénz vásárlóerejének romlását, vagyis az árszínvonal emelkedését jelenti, vagyis, hogy a mai pénzünkből a jövőben majd kevesebbet tudunk vásárolni, mint ahogy ma meg tudnánk tenni. Mitől alakul ki az infláció? Tehetünk-e ellene, tehet-e valaki ellene, és ha igen, hogyan? Nézzük meg ezeket a kérdéseket közelebbről.

Derűre ború: közeleg a viharszezon

| OVB Vermögensberatung Kft.

Derűre ború: közeleg a viharszezon

Megérkezett a várva várt tavasz, de a jó idő mellett – ahogy mostanában is tapasztalhattuk – a hirtelen érkező heves viharokra, felhőszakadásokra is fel kell készülnünk, hiszen nyakunkon a viharszezon. A napsütéses időszakokat kihasználva ellenőrizzük le, hogy a téli mínuszok nem okoztak-e kárt az ingatlanban, nem sérült-e a tetőszerkezet vagy néhány cserép – tanácsolja az OVB Magyarország.

OVB támogatás a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az OVB Magyarország újabb egymillió forinttal támogatta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot

Az OVB Magyarország közel 10 éve támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját, ebben az évben pedig ismét 1 millió forinttal segíthetjük a Gyermekrohamkocsi speciális tevékenységét. Az idén 23 éves fennállását ünneplő szervezet az összegből olyan eszközöket tud vásárolni, amelyek elengedhetetlen felszerelései a mentőautóknak. A jeles évforduló apropóján két új mentőautót adták át a józsefvárosi mentőállomáson, így a kilenc-tíz éves tartalék járművek végleg „visszavonulhatnak".

Egy pályázó a pénzügyi tanácsadói interjún

| OVB Vermögensberatung Kft.

5 tipp pénzügyi tanácsadói állásinterjúra

Tanácsot adni, és segíteni az embereknek, mindig új megoldásokat kidolgozni és a magad ura lenni – az önállóan végezhető pénzügyi tanácsadói munka nem véletlenül egyre népszerűbb, különösen a fiatalok körében. Itt megtudhatod, mi a fontos egy pénzügyi tanácsadói állásinterjún valamint, hogy mit kell tudnod ahhoz, hogy megfelelően felkészülhess rá!

Biztosításpiaci számok

| OVB Vermögensberatung Kft.

Ismét kétszámjegyű bővülés a hazai biztosítási piacon

A járvány okozta kezdeti lelassulás után tavaly már ismét 10,4%-kal növekedett a magyar biztosítási piac díjbevétele. A rendszeres díjas unit-linked életbiztosítások szinte valósággal szárnyaltak: 34%-kal több pénzt helyeztünk el ezekben, mint az „utolsó békeévben”, 2019-ben, miközben a szerződésszám messze nem nőtt ilyen mértékben. A nem-élet üzletág, azon belül különösen a KGFB egyelőre lassabban növekszik, ami jórészt az alacsonyabb kárkifizetésekkel magyarázható, de az infláció miatt átmenetinek tűnő jelenség. A biztosítók profitja valamelyest csökkent: 82-ről 80 milliárd forintra – derül ki a Portfolio.hu írásából, az MNB statisztikái alapján.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Év végén több a lakástűz

Adventi időszakban kétszer annyi a lakástűz, mint az év más időszakaiban: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tavalyi adatai szerint ősszel és télen átlagosan negyvenöt percenként gyullad ki egy lakás, naponta két-három válik lakhatatlanná a tűz miatt, és kétnaponta meghal valaki lakástűzben. Az év végi ünnepek során legtöbbször a karácsonyfán elhelyezett csillagszórók, a rossz minőségű égősorok és az adventi koszorúk okoznak tüzet.