OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

| OVB Vermögensberatung Kft.

Vékony jégen táncol, aki biztosítás nélkül utazik

Az év első hónapjaiban a síelésre és egyéb téli sportra vágyók a hófödte csúcsok felé veszik az irányt, hogy ott pihenjék ki az elmúlt esztendő fáradalmait. Az OVB Magyarország szakemberei minden évben felhívják a figyelmet arra, hogy nem érdemes az utasbiztosítás díján spórolni, hiszen a szomszédos Ausztriában is akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Közeleg a karácsony, sokat érhet egy jó lakásbiztosítás…

Adventi időszakban kétszer annyi a lakástűz, mint az év más időszakaiban: tavaly decemberben mintegy félezer ilyen esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Három negyedév után az OVB 11,7 százalékos forgalomnövekedést valósított meg

Az európai pénzügyi közvetítő konszern, az OVB a harmadik negyedévben kétszámjegyű, 11,7 százalékos növekedési rátával folytatta az első félévben elért sikeres üzleti bővítést. A közvetítési bevételek 2019 első kilenc hónapjában elérték a 188,9 millió eurót.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Továbbra sem élünk az adó-visszatérítési lehetőségekkel

Már csak néhány hét, és bekopogtat az ajtónkon a 2020-as esztendő. Az ajándékvásárlások mellett az év végi időszakban a pénzügyek optimalizálására is oda kell figyelnünk, sokan ilyenkor gondolják át meglévő és leendő megtakarításaikat, igyekeznek maximalizálni a különböző adó-visszatérítési lehetőségeket. Fontos tudni, hogy ezek kihasználásához pozitív SZJA egyenlegre lesz szükségünk, azaz csak a fizetendő adónk erejéig jár a visszatérítés – hívja fel a figyelmet az OVB Magyarország.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Várható volt, hogy emelkedni fognak a kötelező biztosítások díjai

A biztosítók a közelmúltban kihirdették kötelező gépjármű-felelősségbiztosításaik 2020. január 1-től alkalmazandó díjait. Az egyes társaságok tarifáinak összehasonlítása izgalmas lehet minden, december 31-i évfordulós biztosítással rendelkező ügyfél számára. A díjak átlagosan 15 %-os emelkedése nem okozott meglepetést, bár azok európai viszonylatban még így is a legolcsóbbak között vannak.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Az állami támogatások kora

Az év végéhez közeledve gyakran számot vetünk pénzügyi helyzetünkről, átgondoljuk, hogy tisztában vagyunk-e azokkal a lehetőségekkel, amelyek komoly segítséget nyújthatnak a különböző élethelyzetekben. A segítség ezekben az esetekben kézzel fogható és forintban is mérhető – írja az OVB Magyarország pénzügyi tanácsadó cég.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Szeptember 20., a biztosítás világnapja

A történelem során világszerte több millió embert érintettek már a természeti katasztrófák, sőt sok ezer ember veszti életét azok következtében napjainkban is. Az évek során kontinensünkön leginkább az áradások, szélviharok, jégesők voltak a leggyakoribb biztosítási események.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Fókuszban az Egészségpénztár

Aktuális bejegyzésként a Pénzcentrum.hu oldalán megjelent, Dr. Csáji Kata Izabella írásával szeretnénk felhívni a figyelmet az Egészségpénztár fontosságára: Hogy lehet, hogy a magyar emberek évi több milliárd forintnyi adó-visszatérítési lehetőséget hagynak veszni? Hogy döntenél, ha tudnád, hogy a magán egészségügyi kiadásaid fedezését tudatosan is alakíthatod? Évi 2400 Mrd forint egészségügyi kiadásból 800 Mrd forint magán finanszírozású, és ennek csak 13%-a folyik át az egészségpénztárakon. 

| OVB Vermögensberatung Kft.

Rengeteget spórolhatunk az iskolakezdés költségein

Közeleg a szeptember, sok család a nyaralásból hazatérve már javában az iskolakezdésre készül, és bizony egy elsős nebuló ruháztatása, tanszercsomagja akár 100 ezer forinttal is megterhelheti a családi költségvetést, amihez a háztartások egy része hitelt vesz fel. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint sok szülő nem tudja, hogy ezek a ráfordítások az önsegélyező pénztári megtakarításból is fedezhetőek, ráadásul az egyéni befizetések után élhetnek a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítés lehetőségével, amely összeg teljes egészében akár az iskolakezdés finanszírozására is fordítható.