OVB blog

»Változatos hírekkel kapcsoljuk össze az aktuális pénzügyi és előtakarékossági trendeket és kérdéseket«

| OVB Vermögensberatung Kft.

Szeptember 20., a biztosítás világnapja

A történelem során világszerte több millió embert érintettek már a természeti katasztrófák, sőt sok ezer ember veszti életét azok következtében napjainkban is. Az évek során kontinensünkön leginkább az áradások, szélviharok, jégesők voltak a leggyakoribb biztosítási események.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Fókuszban az Egészségpénztár

Aktuális bejegyzésként a Pénzcentrum.hu oldalán megjelent, Dr. Csáji Kata Izabella írásával szeretnénk felhívni a figyelmet az Egészségpénztár fontosságára: Hogy lehet, hogy a magyar emberek évi több milliárd forintnyi adó-visszatérítési lehetőséget hagynak veszni? Hogy döntenél, ha tudnád, hogy a magán egészségügyi kiadásaid fedezését tudatosan is alakíthatod? Évi 2400 Mrd forint egészségügyi kiadásból 800 Mrd forint magán finanszírozású, és ennek csak 13%-a folyik át az egészségpénztárakon. 

| OVB Vermögensberatung Kft.

Rengeteget spórolhatunk az iskolakezdés költségein

Közeleg a szeptember, sok család a nyaralásból hazatérve már javában az iskolakezdésre készül, és bizony egy elsős nebuló ruháztatása, tanszercsomagja akár 100 ezer forinttal is megterhelheti a családi költségvetést, amihez a háztartások egy része hitelt vesz fel. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint sok szülő nem tudja, hogy ezek a ráfordítások az önsegélyező pénztári megtakarításból is fedezhetőek, ráadásul az egyéni befizetések után élhetnek a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítés lehetőségével, amely összeg teljes egészében akár az iskolakezdés finanszírozására is fordítható.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Bérlőként is biztosítsa értékeit!

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, ezzel pedig megindul a hajrá az albérletekért. Várhatóan megugrik a kiadó lakások iránti kereslet, ami az árakat is befolyásolja, de az albérletek díja mellett érdemes lesz idejében az érékekről is gondoskodni egy megfelelő lakásbiztosítással.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Biztonságban a vízen is

Ma reggel befutott az 51. Kékszalag győztese. Az 561 hajót számláló mezőny kedvezőtlen, szélcsendes időben kell teljesítse idén a légvonalban 155 kilométeres távot. Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye ezekben a percekben is tart. Magyarországon először 1934-ben rendezték meg a Kékszalagot, de ma már sokkal gyorsabb és modernebb hajókon szelik a „magyar tenger” habjait a versenyzők.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Hasznos tanácsok nyaralás előtt – már a repülőtéren jó néhány meglepetés érheti a vakációzókat

Ezen a nyáron is gyakran szólnak arról a hírek, hogy sajnos sok vakációzó rémálma válik valóra, amikor a repülőtérre kiérve szembesül azzal a ténnyel, hogy “jó esetben” is csak fél napos késéssel indulhat a szünidő. Nem is beszélve egy járattörlésről vagy arról, ha valaki az induláskor elszenvedett késés miatt a csatlakozást is elbukva reked egy idegen országban hosszú órákra. Legutóbb néhány hete történt hasonló, amikor magyarokat is érintett az eset.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Biztonságban a nyári vakáció alatt is

A statisztikák szerint a nyári hónapokban,  az iskolai szünet ideje alatt megnő a gyermekeket érintő balesetek száma, ráadásul a gyerekek sokszor nemcsak elszenvedői, hanem okozói is a közúti baleseteknek. A vakáció alatt sokkal több időt tölthetnek a szabadban, nagy számban kerülnek elő ilyenkor a biciklik, görkorcsolyák, rollerek, de a nyári táborok is sok rizikót hordoznak (kóros megbetegedést okozó kullancscsípés, égési sérülés, csonttörés)  

| OVB Vermögensberatung Kft.

Egyre elővigyázatosabban utazik a magyarok többsége

Az elmúlt napok zord időjárása ellenére sokan már a nyári szabadságot tervezgetik, a hazai biztosítók adatai alapján pedig egyre többen szeretnének a család és saját maguk biztonságáról is gondoskodni. Habár évről évre nő az utasbiztosítást kötők száma, az is megfigyelhető, hogy a néhány napos európai utazásokhoz még mindig sokan nem kötnek biztosítást, pedig a baj akár egy pillanat alatt is bekövetkezhet.

| OVB Vermögensberatung Kft.

Hitelpiaci kitekintő

Ha a hitelek költségeit, típusait, illetve azt vizsgáljuk, hogy a hitelfelvevők mekkora összegeket vesznek fel, elmondható, hogy Magyarországon a 2008-as válság előtt még „más dimenzióban” történt a hitelezés, mint napjainkban. A leggyakoribb hiteltípus azonban még ma is a lakáshitel, amely a teljes hazai tartozásnak nagyjából az 50-55%-át teszi ki.